[O1] czy do O1 FL pasują p'n'p jakieś inne reflektory?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Anjaro
    Classic
    • 2009
    • 33

sew1981, jak to mówią dzwon podstawą tuningu

IMO tylko ori, często widzę śmigające hondy, bmw i inne pojazdy w okolicy w wieku takim ze ori xenonów to wtedy nie było.

Świeci to tak ze pół osiedla wstaje i patrzy co to jedzie, oslepia ludzi z naprzeciwka itp

trzeba sie pogodzić z tym co sie ma i tyle. , Wymieniałem żarówki na mocniejsze w Pajero. Miałem najpierw osramy nightbreakery - 3 miesiące i dead
    Kupilem potem philipsy xtreme power, ponad pół roku używania i były eleganckie :0
  • czernobyl
    L&K
    • 2008
    • 1276
    • Octavia III (5E3)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM
    • BSE 1.6 MPI 102 KM
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

witam

zaczynam od deklaracji: temat nie jest założony w celu wywołania wojenek o ksenonach lub nie, o druciarstwie, o agrotuningu itp. dziękuję

z racji faktu, że bardzo dobrze mi się jeździło w innym aucie na reflektorach H1+H1, gdzie miałem świetnie doświetlone pobocza (i drogę przed sobą też), rozglądam się za jakimiś lampami z oddzielnymi żarówkami do krótkich i długich - niestety, poza wynalazkiem miloteca za absurdalne pieniądze nie widać nic.

oczywiście, że mogę sobie kupić reflektory pod xenony do octavki - ale to wyjdzie mnie to za dużo - za tyle kaski (której nie mam i na ten cel mieć nie będę) to jednak "pomęczę się" na żarówach H4 i "cywilnych" reflektorach

interesuje mnie, czy ktoś może wie lub sam testował próby włożenia jakichś innych reflektorów do octavki, może któreś z Audi A4 pasują

z góry dziękuję o nie proponowanie ksenonów, nie sprzeczanie się o zasadność mojego pytania, nie proponowanie mi mocniejszych żarówek typu osram nb oraz nie kierowanie mnie do okulisty

ps. zapomniałem napisać to explicite: chodzi mi o reflektory halogenowe, na h1, h3 lub h7, żadnych HIDów itp

[ Dodano: Czw 27 Lis, 08 14:10 ]
    no dobra, Wasze milczenie jest dla mnie jednoznaczną informacją

cholera, dlaczego nie ma do O1 świateł z odbłyśnikami jak do fabii czy takich reflektorów jak do ksenonów, tyle że z soczewką dla H7(coś jak w superbie 1.gen)? wrrr :evil:

EDIT nr 2:
    to może z sharana / alhambry model z roku 2000? na pierwszy rzut oka wyglądają dość podobnie w kwestii rozmiarów i kształtów, tylko po zdjęciach z allegro widać, że różnią się umocowaniem zaczepów

obiecuję, że już edita 3 nie będzie

[ Dodano: Sro 03 Gru, 08 21:42 ]
    ----------
    chciałem, zgodnie z obietnicą, że 3 edita nie będzie , dopisać coś dla posiadaczy przedliftowych O1: znalazłem coś takiego: http://www.octavia-forum.de/forum/vi...6b39ee#p403425
    koleżka pisze, że wchodzą jak widać, pozostaje rzeźba z zaczepami reflektora i delikatnie ze wzmocnieniem

Komentarz

Pracuję...